Hva er en personlig trener?

For oss som har vært lenge i treningsbransjen så er personlig trener (PT) og coach, elementer som er helt vanlige i treningssammenheng.

Man tenker vanligvis ikke over det.

Selvfølgelig skal det være en PT på et treningssenter, det hører sammen.
Men hva er egentlig en personlig trener?

En personlig trener er en person med mye kunnskap om trening.

Denne personen har funnet lidenskap i aktivitet, og brukt sin fritid til å holde på med dette.
På reisen fra fersk nybegynner, som alle en gang har vært, har han eller hun falt og slått seg, lært av dette og kommet seg videre.

En eller annen gang har en gnist oppstått, og tørsten etter å kunne mer har gjort at personen har satt seg mer inn i akkurat sitt område enn folk flest.

Med årevis av prøving og feiling plukker man etterhvert med seg ganske mye på reisen.

Personen er gjerne av den art at «sånn er det bare» ikke er godt nok, snur og vender på hvorfor man skal sette seg sånn og hvorfor man skal flytte seg sånn og på den måten sette seg inn i urverket som er menneskekroppen.

Lærebøker har blitt lest, helst av den tørre typen, fordi den indre ilden brenner etter å vite mer, kunne mer.

Gjerne har vedkommende gjort karriere i idrett. Gullmedaljer i både det ene og det andre har man fått på reisen. Samtidig har enn plukket med seg informasjonen som trengs for å forstå hvordan man blir god.

Men personlige prestasjoner trenger ikke å bety en god PT. På samme måte som en frisør skal enn se på håret til den som blir klippet og ikke håret til frisøren.

En god PT er den som klarer å finne frem gleden til kunden, finne mestring og hjelpe å nå personlige mål.
Den som klarer å hjelpe DEG å oppnå det DU ikke trodde var mulig er en som er verdt din tid.

Det kan føles veldig skummelt å stå der inne på et kommersielt senter sammen med mange som tilsynelatende ser ut til å vite hva de holder på med og så skal du selv plutselig kastes ut i det og hale og dra i noe du ikke vet er godt for deg eller skader deg.

Se på PTen som en læremester og kunden som en elev.

Reisen kan handle om korrekt teknikk i knebøy, kurven i ryggen når man tar markløft, skulderposisjon når man tar benkpress. Alt blir til slutt en lang og begivenhetsrik reise, hvor PTen blir en del av grunnlaget for at eleven til slutt når sine mål for så å kjempe opp mot nye.

Selv med lang fartstid er det mye å lære og fordype seg i. Din PT skal ha mer kunnskap enn deg.

Alle er forskjellige. Derfor blir din trening satt i et system tilpasset deg av noen som kjenner hvordan du responderer, hva du skal gjøre og hvordan du skal bli trygg på at også du kan utrette det du ønsker.

Derfor er det viktig å finne ut hvem din læremester skal være, fordi du skal føle deg trygg på denne personen og at dine mål blir nådd. De er tross alt dine mål.

Vil du bli rask? Vil du bli sterk? Vil du ha en bedre helse?

Oppsøk de som spesialiserer seg til det du ønsker å gjøre.

Det ligger egentlig i ordet, personlig – trener.