Meet the PT’s – Thorbjørn Nybø

 

Thorbjørn Nybø kom inn til oss på Personlig trenerservice i sentrum med kunnskap i bagasjen og ett lurt smil, tre måneder senere var han en fulltidsansatt med mange fornøyde kunder.

Da Thorbjørn har så mye overraskelser fant vi ut at det var på tide å snakke litt mer med ham og høre om vi kunne finne ut mer.

Vi viste fra før at han har kunnskap med alt ifra mobilitet, styrketrening, kondisjonsrettet, diettplanlegging og vektløfting. Da det viste seg at han også var tidligere instruktør for Yoga ble det mange hakeslipp blant oss andre.

Han er en rolig og observant type som engasjerer seg i sine kunder og behandler alle individuelt, han skreddersyr sin trening rundt kunden og elsker jobben sin. Han er også bare innom en tur for å se hvordan ting går for oss andre.

Har du noe spennende å fortelle om hva du har gjort det siste året Thorbjørn?

Det siste året har eg jobbet med mange spennende kunder. Av disse er det spesielt de som har hatt skader vi har måttet jobber rundt eller gjennom som har vært veldig spennende da disse byr på en ekstra utfordring, innen for det å finne øvelser og fremgangs åter som fungerer.
Spesielt det at ingen skader er like selv om det er samme skade på to forskjellige personer påvirker det dem på forskjellig vis.

Har det siste året jobbet med to personer som har hatt problemer med skulderen, hvor for den ene har det vært snakk om å bare lære å bruke armen igjen, og for den andre det å styrke armen mer enn det som allerede var gjort. Og igjennom dette få en bedre hverdag.

Så du har jobbet med skadeforebygging og rehabilitering, trivsel i hverdagen henger ofte sammen med det å ha det greit. Har du hatt kunder med andre behov?

I tillegg til rehabiliterende arbeidet har jeg også hatt spennende kunder med mange forskjellige mål.
En av de mest spennende har vært en kunde som allerede er meget sterk, men på grunn av jobben og hverdagen ønsker å bli sterkere. Dette byr også på utfordringer da etter lengre tid med styrketrening slutter kroppen å respondere på de samme tingen som den gjorde i begynnelsen, og dermed må variasjon og kunnskap inn i bildet for å oppnå en stadig fremgang mot målet.

En annen kunde har vært en som aldri tidligere har trent, men som i løpet av de siste 8 månedene har hatt fantastisk fremgang, både i styrke og arbeidskapasitet, noe som har gjort at vi har hatt muligheten til å begynne å trene på teknisk vanskelige øvelser som olympisk vektløfting, som setter utfordringer til både det mentale og det fysiske hos kunden, men også min egen evne til å formidle teknikk og fremgangs måte på en enkel og forståelig måte, for å gjøre læringsprosessen så enkel som mulig.

Vi husker den kunden, da det var snakk om stanga skulle tåle belastningen han etterhvert begynte å flytte på.
Og den andre kunden, å gå fra null erfaring til å holde på med vektløfting er ett kvantesprang, hun er også ett fyrverkeri på trening og ser ut til å ha det veldig gøy. Det er ikke mange i alderen 40+ som løfter over 100 kg i markløft etter åtte måneder med trening.

Forutenom Pt jobber du også som instruktør for små grupper, du har blant annet din egen gruppetime hvor hovedfokus er mobilitet.
Det å kunne styre min egen gruppetime vært fantastisk for å kunne forstå fremgangsmåter og læringsprosesser hos flere individer med forskjellig bakgrunn og mål. Samtidig som det skal strømlinjeformes og formidles i plenum uten å måtte gå i for stor detalj til hver enkelt person.

Dette har eg fått oppleve gjennom både mobility timene og gjennom stayfit timene, der flere dyktige personer med forskjellig utgangspunkt er samlet til en time som skal gi alle litt av det de liker og mye av det de trenger.
Thorbjørn liker utfordringer og har produsert gode resultater, til syvende og sist skal kunden være fornøyd og når de får de det ønsket å oppnå vil vi si at jobben er godt gjort. Det er en jobb som krever mye mentalt fokus og forstå kundens behov og personlighet for å nå målet, Thorbjørn er en som det er lett å bli glad i og er flink til å se sin kunde.

Høres dette interessant ut for deg? Du kan ta kontakt med Thorbjørn direkte på thorbjorn@ptservice.no og høre om han kan hjelpe deg mot dine mål!